Virtual Vision

Algemene informatie CD technieken - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes
Informatie over Degaussers

Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over Degaussers.

Wat is degaussen - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesWat is Degaussen?
Waarom worden degaussers gebruikt - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesWaarom worden Degaussers gebruikt?
Hoe werken degaussers - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesHoe werken Degaussers?
Hoe werkt magnetische media - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesHoe werkt magnetische media?
Wat zijn de voordelen van degaussen - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesWat zijn de voordelen van Degaussen?
Wie gebruiken degaussers - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesWie gebruiken Degaussers?
Waar moet op gelet worden bij het kiezen van een degausser - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapesWaar moet op gelet worden bij het kiezen van een degausser?

Wat is degaussen - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Wat is Degaussen?

De term degaussing is ontleend aan Johann Gauss (1777-1855), een wiskundige die onderzoek deed naar elektromagnetische velden. De term "degauss" wordt tegenwoordig gebruikt om het proces van het wissen van magnetische media te beschrijven. Restanten van eerder opgenomen signalen worden volledig gewist, hierdoor wordt de term "bulk erasers"gebruikt.

Het degaussen van magnetische media wordt bereikt door de media door een sterk magnetisch veld te bewegen. Hierdoor wordt de polariteit van de metalen deeltjes herschikt en wordt het eerder opgenomen signaal volledig gewist. Ondanks dat dit proces in theorie simpel is, maakt de grote verscheidenheid aan magnetische media een effectief degauss proces moeilijk te behalen. De VS Security Products Degaussers zijn zo geconstrueerd dat media handmatig of automatisch precies door het gewenste magnetische veld wordt bewogen.

Verschillende magnetische media vraagt om verschillende sterktes van het magnetische veld. Hierdoor variŽren de gebruikte magnetische spoelen in kracht, afhankelijk van het gewenste resultaat. De benodigde energie om een magnetische materialen te wissen wordt uitgedrukt in "Oersteds", vernoemd naar Hans Christian Oersted (1777-1851). Oersted ontdekte de magnetische mogelijkheden van elektriciteit. Een tweede methode om de degauss efficiŽntie te vergroten is het roteren van de magnetische spoelen of de magnetische media tijdens het degauss proces.

Degaussen van magnetische media kan gebruikt worden in diverse bedrijfstakken; video, audio, computers, data security. Iedereen die gebruikt maakt van grote hoeveelheden magnetische media heeft in principe baat bij een Degausser.

Waarom worden degaussers gebruikt - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Waarom worden degaussers gebruikt?

Een degausser wordt gebruikt om audio, video en data signalen volledig van magnetische media te wissen. Het gewoonweg overschrijven van magnetische media wist aanwezige data niet volledig. Een degausser kan data wel 100% wissen en geeft de zekerheid dat vertrouwelijke gegevens zeker en veilig worden verwijderd. Het wissen van media met een degausser heeft nog een ander voordeel; gewiste magnetische media kan steeds weer opnieuw gebruikt worden na het degaussen.

De omroep, computer en software industrie gebruikt grote hoeveelheden magnetische media. Hierdoor ontstond de vraag naar een professionele, efficiŽnte en goedkope manier om deze media te kunnen wissen en hergebruiken. Degaussers maken gebruik van sterke magnetische velden om eerder opgenomen data volledig te verwijderen van spoelen, tapes en cassettes. De voordelen hiervan zijn groot; audio- en videoproducenten behalen een hogere kwaliteit met hergebruikte media en data tapes bevatten aanzienlijk lagere "error rates" na het degaussen. Professionele gebruikers uit alle sectoren kunnen profiteren van de voordelen die het wissen van magnetische media met degaussers biedt.

Hoe werken degaussers - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Hoe werken Degaussers?

De bediening van Degaussers wordt bepaald door het soort media, de hoeveelheid media en het gewenste wisresultaat. Media dient door een magnetische veld te worden bewogen of het magnetische veld dient over de media te worden bewogen. In beide gevallen wordt de kwaliteit van het wissen bepaald door een gelijkmatige beweging, de kracht van het magnetische veld en de spreiding van het magnetische veld. VS Security Products produceert een complete lijn van handmatige en automatische Degaussers, elk met een specifieke toepassing. Bij de handmatige Degaussers wordt de magnetische media van links naar rechts met de hand over de bovenzijde van de Degausser bewogen. Om het meest effectieve resultaat te bereiken moet sommige media 90 graden gedraaid worden en nogmaals van links naar rechts over de Degausser bewogen worden.

Een automatische degausser met een transportband biedt de meest constante manier van degaussen. Media wordt op de band geplaatst en met een constante snelheid door de magnetische velden bewogen. Voor verschillende magnetische media zijn adapters en opvangbakken beschikbaar om het degauss proces zo efficiŽnt mogelijk te maken.

Hoe werkt magnetische media - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Hoe werkt Magnetische Media?

Onder magnetische media vallen alle tapes, spoelen, cassettes en discs die gebruikt worden om audio, video of data op te slaan. Aangezien er een enorme verscheidenheid is aan formaten, afmetingen en magnetische waarde (Oe, Oersted) zijn er verschillende Degaussers op de markt beschikbaar. Met de range Degaussers van VS Security Products kan elke bestaande magnetische datadrager worden gewist.

Magnetische media bestaat uit materiaal wat is gecoat met minuscule metaaldeeltjes welke reageren op magnetische invloeden. Deze invloeden bestaan in twee vormen. De eerste zijn de bedoelde magnetische signalen; de gewenste weergave van het originele opgenomen signaal. De tweede vorm zijn de ongewenste magnetische signalen, deze signalen kunnen storing, ruis en data corruptie op magnetische media veroorzaken. Het degauss proces is bedoeld om de gewenste signalen te verbeteren en de ongewenste signalen te verwijderen.

Wat zijn de voordelen van degaussen - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Wat zijn de voordelen van Degaussen?

- Kostenbesparing
De kwaliteit van magnetische media die meerdere keren wordt beschreven gaat sterk achteruit. Door media te wissen met een degausser is deze weer te gebruiken als nieuwe media. Hierdoor hoeven audio, video of data dragers veel minder snel vervangen te worden. Een degausser systeem ontlast de dure opname apparatuur die ook vaak gebruikt moet worden om media te wissen.

- Kwaliteit
Door magnetische media te wissen met een degausser wordt de maximale kwaliteit behaald. Eventuele restsignalen van eerdere opnames worden volledig verwijderd waardoor de media weer als nieuw te gebruiken is.

- Veiligheid
Vertrouwelijke gegevens op datadragers zoals tapes en harddisks kunnen 100% zeker en veilig worden gewist met de VS Security Products degaussers. Hiermee kan het risico dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht komt worden uitgesloten. VS Security Products biedt een serie "Security" Degaussers die zijn goedgekeurd door de Engelse overheid en de SEAP (Security Equipment Assessment Panel) certificering hebben gekregen. Deze security degaussers zijn tevens "NATO Approved".

Wie gebruiken degaussers - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Wie gebruiken degaussers?

- Radio en TV
- IT afdelingen
- Data opslag/vernietiging
- Defensie
- Audio/video producenten
- Audio/video duplicatie
- FinanciŽle instellingen
- Zorginstellingen
- Hulpdiensten
- Universiteiten

Waar moet op gelet worden bij het kiezen van een degausser - informatie degaussers verwijderen gegevens magnetische data dragers tapes Waar moet op gelet worden bij het kiezen van een degausser?

1. Gebruikte media; welke formaten moet de degausser kunnen wissen?
2. Aantallen media; hoeveel media moet worden gewist in welk tijdsbestek?
3. Gauss kracht; hoe krachtig moet de degausser zijn om media volledig te kunnen wissen?
4. Bediening; moet de degausser handmatig of automatisch werken?
5. Plaatsing; waar moet de degausser gebruikt gaan worden?Copyright ©2001-2019 Virtual Vision, alle rechten voorbehouden.

Alle prijzen en specificaties zijn onder voorbehoud, zolang de voorraad strekt. Op al onze aanbiedingen en leveringen zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. Wij wijzen u uitdrukkelijk op onze disclaimer en privacy policy. Typefouten alsmede prijswijzigingen voorbehouden.